BASERAT PÅ ETT SANT RYKTE

Ett väl sammansvetsat kollektiv söker en sammansvuren: Osjälvständighet, självupptagenhet, oduglighet och förmågan att vända kappan efter vinden värdesätts extra.

Vi skiljer inte agnarna från vetet, ej heller rövslickeri från lojalitet och civilkurage från oförskämdhet.

Engagemang och konstruktiv kritik tar vi för angiveri och förräderi.

Har du vassa armbågar och fyller år – ett tal man bara uppnår en gång – beordras en spontan insamling för dig. Bidragsgivare bemöts med förakt, råg-i-ryggen kamikazes tolereras ej.

På firmafesterna är vi råbarkade – då låtsas vi inte och sminket är borttorkat från båda ansiktshalvorna. Visst är det primitivt, men just då fruktar vi inte varann.

Avföring från en dum, aggressiv och intolerant varelse – duvan alltså – finner du som en del av vår logo och vi är helt finansierade med skattemedel.

På personaltoaletterna ligger sönderlästa Roald Dahl, Stephen King, Edgar Allan Poe, Ray Bradbury – de mildrar verklighetens skräck!

Är du intresserad? I vår strävan efter jämn köns-, släktskaps- och kamratskapsfördelning, kommer sådan att prioriteras.

Om att söka

Jag har en roman på gång och jag planerar att ge ut den som en bildroman. Därför spenderar jag mycket tid på att leta efter en lämplig illustratör.

Hur gör jag?

Jag tittar på bilder på nätet. Massvis, timtals. Ingenting tilltalar mig så pass mycket att jag tycker att det är värt att ta kontakt med upphovsmannen / upphovskvinnan och konfrontera henom med frågan huruvida hön vill vara med om ett gemensamt projekt?

Men plötsligt, hittade jag en bild som fångade mitt intresse. Estetiken tilltalade mig – den verkade passa perfekt till min bildroman. Så även färgerna, fantasin et cetera. Vem gjorde bilden? Jag började forska, googla…

Jag googlade och googlade och det var precis så som det står i Matteus 7:7 ”Bed och ni skall få, sök och ni skall finna…”. Med andra ord, jag fann en bild som ledde mig till namnet på den som jag sökte.

Jag kände igen bilden. Jag var bekant med den sedan 1960-talet. Det är ju så klart bilden som inspirerade Ingmar Bergman till hans ryktbara samtal och schackparti mellan riddaren Antonius Block och döden, i Bergmans film ”Det sjunde inseglet”. Bergman fann målningen i Täby kyrka och den skapades av Albertus Pictor, en berömd kalkmålare och pärlstickare från svenska sengotiken.

Jag fortsätter att söka. Hoppas att jag inte blir anklagad för ålderdomsdiskriminering, men jag är som jag är, och jag vill helst samarbeta med någon yngre än en född på 14-hundratalet.

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *