MONA LISAS LEENDE 9

Utdrag numro nio ur Vladimir Oravskys bok MONA LISAS LEENDE

Ett universalgeni måste våga göra det som ingen annan vågar.

Att stegen till evigheten består även av våghalsigheten är knappast något som kan ifrågasättas.  

Genom fönstret såg jag Lisa närma sig.

Jag sprang i ett avgränsande rum och försiktigt frigjorde jag cirka fem centimeter av mitt yviga lösskägg. Både Lisa och jag steg sedan samtidigt in i min ateljé. Meningen var att hon skulle tolka det så som så att jag liksom inte hade väntat mig att hon redan var där och så försökte jag tafatt klistra fast skägget på dess plats.

Hon log. Varför log hon?

Har hon genomskådat mig? Kände hon på sig, eller till och med visste hon att jag ville bli avslöjad, eller tänkte hon, aha, han är också en av oss.

Jag började måla ”henne” och liksom av en slump, råkade jag avtäcka ett av mina bröst som jag annars alltid hade lindade fast, platta och nära min kropp.

Jag kunde klart och tydligt se att ”hon” blev upphetsad. Och det blev jag med.

Konstigt?  Inte alls.

Jag gjorde nämligen ett nytt, ett revolutionerande upptäckt: människan kan bli upphetsad inte bara av erotiska stimuli, utan även av intellektuella. När Arkimedes i sitt badkar ropat ”Heureka”, ”Jag har funnit (det)”, efter att han kommit på att ett föremål nedsänkt i vätska påverkas av en uppåtriktad kraft, som är lika stor som tyngden av den undanträngda vätskan, fick han ett magnifikt, Priaposiskt ståfräs. Inte undra på att det till dags dato pratas om hur han därefter sprang naken genom Syrakusas gator.

Från den stunden gladde Mona Lisa mig med ett leende vars innebörd ingen annan än bara jag och hon var bekanta med.

Boken ”Mona Lisas leende” kan inhandlas på en hel del ställen, länken http://www.adlibris.com/se/e-bok/mona-lisas-leende-9789175810416 leder dig till ett av dem.

”Mona Lisas leende” stöds av rik, autentisk bildmaterial.

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *