TRÄFF

Den 15-årige Kipland Kinkel från Thurston High sköt sin pappa till döds och för att skona mamman från sorgen sköt han även henne, varsamt med ett skott i huvudet och de övriga fem skotten i nacken, lungorna och hjärtat. Sedan körde han i föräldrarnas bil till sin skola, där han sköt 25 skolkamrater, fast den här gången var det troligen inte av barmhärtighet, eftersom de flesta överlevde. 

Kipland fattade eldigt tycke för vapen innan han klev in i tonåren, men han mötte på inget vis den uppmuntrande entusiasm för sin hobby som ett barn har all rätt att förvänta sig från sina föräldrar, utan tvärtom, de oförstående målsmännen anlitade traktens finaste psykolog för att skotta bort problemet. Psykologen hade givande samtal med pojken och efter en tid kom han fram till att den unge Kipland var mycket intresserad av skjutvapen. För föräldrarna kom detta på inget vis som en överraskning, men visst, den dyre psykologen kunde också ha sagt att sonens vapenintresse berodde på hans dåliga potträning. 

Kinkels föräldrar undrade vad som borde göras och psykologen föreskrev en oprosaisk Prozac-kur samt tyckte att den då 14-årige Kipland borde få kombinera sitt teoretiska intresse för dödliga vapen med praktik. Sagt och gjort, Kipland fick någon enstaka pistol och ett par gevär av sin far och både fadern och psykologen tränade med Kipland i att skjuta skarpt. Efter några månader blev Kipland riktigt duktig på prickskytte och den observante psykologen kom till insikt att han redan mjölkat tillräckligt med pengar från familjen Kinkel. Därför kallade han till sig hela familjen, klappade Kipland på axeln och deklarerade högtidligen, att från och med nu var han helt frisk och att han hädanefter kunde strunta i Prozacen. Sedan skrev han ut räkningen och tog hand om kulorna. Resten har jag redan bekantat dig med redan i inledningen av denna betraktelse.

Danny Rolling är känd för att han på det mest brutala och utspekulerat utdragna sätt mördat fem kvinnor innan han blev stoppad i, får man hoppas, säkert förvar. Han kunde hugga sina kvinnor med 40 knivhugg i överkroppen samtidigt som han högg dem med sin bångstyriga penis i underlivet. Och när kvinnan inte ville vara med längre högg han av hennes huvud och placerade det så att det fick titta på, när han fortsatte att tillfredställa sina lustar på hennes kropp. 

Lyle och Eric Mendez blev riktiga kändisar när de mördade sina rika föräldrar med ett oräkneligt antal skott. Sedan ringde de polisen för att anmäla brottet och efter det njöt de av arvet. Till slut avslöjades de dock och nu är de mantalsskrivna bakom lås och bom.  

Willie Turner verkade älska kvinnor. Men eftersom han visste att världen är fylld med faror fann han att det bästa sättet att skydda kvinnorna från dessa, var att bringa kvinnorna om livet. Och eftersom han inte hade bråttom med det, så bad de hårt prövade kvinnorna honom till slut om det. Och trots att han alltid så småningom gick med på deras önskan, ansågs inte detta vara någon förmildrande omständighet vid utmätningen av hans straff.  

Ricardo Leyva ”Richard” Muñoz Ramírez är känd världen över under namnet som journalisterna förärade honom med ”Night Stalker”. Hans bidrag till världens kulturarv är att han kunde döda kvinnor på samtliga uttänkliga vis. Det var också anledningen till varför det var svårt att cirkla in honom. Hans variationsrikedom på att omvandla sprudlande ungt, med hopp och framtidsplaner fyllt liv till smärta, död och sorg var av det gudomliga slaget. 

Vad har nu dessa exemplar på skapelsens krona gemensamt förutom att alla äro kallblodiga mördare? Jo, det som de har gemensamt med djävligt många andra mördare som blev tillräckligt kända för sina ogärningar. De får upp till 500 beundrar- och frieribrev från unga, vackra, fria och hävdar de själva, trogna kvinnor i, håll dig nu, i månaden. Månad efter månad och år efter år. Det är mer än vad den omåttligt omtyckte Beatles-legenden Ringo Starr någonsin fått och han blev världsberömd för att ha slagit en död åsnas skinn på sina Ludwigstrummor i åratal.

”Jag vet i varje detalj vad han gjorde, men han är en gentleman”, sade en av de lyckliga som fick gifta sig med sin förbrytare. Hon vann kampen om Willie Turner i konkurrensen med, det är dokumenterat sant, den psykolog som gjorde långa tester med honom i fängelset efter alla hans omänskligt mänskliga mord. Willie kunde få liv i sin willie och även full utlösning utan att röra den, bara med viljans kraft. Sådan mänsklig kvalité måste imponera på en kvinnlig psykolog, nicht war? Willie borrade visserligen sin stake i psykologen på hennes arbetstid, antagligen bara för att checka om hennes hjärna innehöll något, men avstod från djupare, äktenskapligt engagemang, eftersom han samlade tillräckligt med bevis för att hon inte var alltför överbegåvad. Att gifta sig med henne vore att håna äktenskapet, meddelade han. 

Doreen vann den bittra kärlekskampen och gifte sig med Richard ”Night Stalker”. Pressen var samlad and “she was happy”. Hon var oskuld när de gifte sig och Richard ville ha en oskuld. Hon vigde sitt liv åt honom och lever i obefläckat celibat som en nunna, han väntade på sin avrättning som en Jesus. 

Efter 23 år i dödscellen, dog Ricardo Leyva ”Richard” Muñoz Ramírez, i juni 2013, 53 år gammal av lymfom.

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *