DEJEN SOM FÖRSVANN

av Kennet Strannerklint

Blommorna stod kvar i en vas i bilen. Hon försvann vid ett toalettbesök. Det klassiska filmtricket blev verklighet. Jag hade just blivit blåst på min första dejt.

 Det är väl ingen som undgått att nätdejting har blivit det nya sättet att hitta sin partner igenom. Här kan man i lugn och ro vaska ut sin själsfrände. Tänkte att jag skulle väl inte vara sämre än andra. Jag bestämde mig för att prova. Sagt och gjort. Jag begav mig till kärlekssjön, tog med mig metspöt och satte på ett stort flöte. Efter ett par timmar började det rycka i flötet. Efter 3 timmar och 20 minuter gick det fullständigt under. HON hade hört av sig. Jag fick ställa mig upp för att dra in bytet. Tänkte först att det var en sjöjungfru, men sedan såg det mera ut som en grekisk gudinna. 

Vi hade visserligen bara känt varandra en vecka, men under dessa dagar hade en intensiv mängd både långa, djupa och roliga brev utbytits. En bra kontakt hade uppstått och jag tyckte att vi nådde varandra på ett djupare plan. Hon tackade hela tiden för mina supertrevliga fascinerade brev. I varje brev som jag fick från henne var det inflikat: Ska vi ses nästa vecka? Jag tänkte väl att om hon nu så hemskt gärna vill så… Varför inte? Jag tyckte hon verkade trevlig och då bilder hade utväxlats tyckte jag dessutom att hon var otroligt vacker. När jag sa det till henne blev hon mycket smickrad. 

Vi hade båda varsin son i nedre skolåldern, som vi hade hand om. Efter mycket fixande och trixande hade vi lyckats ordna en dag som vi kunde slå oss loss. Hon hade en dryg timmes bilresa till mig. Vi bestämde att hon skulle stanna kvar till förmiddagen därpå. Då det inte fanns några andra baktankar med besöket, var jag noga med att betona att i huset finns flera sovrum och bäddsoffor utspridda.  

Det klassiska sättet brukar kanske vara att man börjar träffen med en måltid på en restaurang. Men då hon var mycket intresserad av matlagning var hennes önskan att hon skulle få laga en riktig festmåltid hemma hos mig. Här skulle hon sälja in sina talanger och affären skulle utan tvekan vara i hamn. Snacka om ett annorlunda grepp.

Jag fick aldrig någon respons på en inköpslista. Så jag tänkte att här måste handlas. Det blev kyckling, karré, skinka, fläskfilé, blandfärs, fisk, räkor, krabbstick, sill, pasta, ris, färskpotatis, majonnäs, vitlök, purjolök, krossade tomater och grönsaker i alla dess former såväl färska som frysta. För säkerhets skull köpte jag också några olika sorters wokgrönsaker samt tillbehör till det mexikanska köket. De färdiglagade pannbiffarna gömde jag lite längre ner i frysen.

Så fick jag syn på kryddskåpet. Det gapade iögonfallande tomt. Det var bara att fylla upp med kryddor från världens alla hörn. För jag visste ju inte vilken inriktning min nya dejt hade. Sonen undrade varför jag skulle göra så fint i huset och med frukter på bordet, nu när han inte ska vara hemma?

I dagens teknikförsedda samhälle behöver man inte bestämma exakt klockslag och så på metern när och hur man ska ses. Vi skulle ses mitt på dagen någon mil från mitt hem, men hon gick inte att få tag på. Jag ringde mobilen och jag ringde hem. Inget svar. Nu är jag inte sån att jag först och främst tänker värsta scenariot. Först brukar jag leta efter naturliga förklaringar i mina tankebanor. Det kanske inte var utan att man började ana ugglor i mossen. Men jag tänkte att ska jag leva resten av livet med henne så kan jag väl också vänta på henne i några timmar.  

Så plötsligt fick jag telefonkontakt. Klockan 17.03 kom en statusrapport att hon satt på sin mobil. Hon var enligt min tidsuppfattning minst 4 timmar försenad till dejten. –Jag är här nu! Jaså, hon kom i alla fall, fast hon hade tillbringat dagen med en väninna.

När jag då kom över krönet och fick syn på hennes vackra leende var all frustration som bortblåst. Hon var solbränd och solen lyste genom hennes svartblänkande hår. När hon lyfte upp sina solglasögon såg jag hur hennes fina gröna ögon glimmade mot skogsdungen där hon stod intill bilparkeringen. Med hennes halvgrekiska ursprung var hon, utan att överdriva, helt enkelt vacker som en grekisk gudinna. En sådan som får huvudet på varje könsmogen man med självbevarelsedrift att vrida sig 180 grader.  

På ett friluftsområde satt vi vid ett bord, mitt emot varandra. Visst for tankarna genom huvudet. Är det denna kvinna som jag ska leva resten av livet med? Vi hade under både skratt och allvar stött och blött vara liv. Vi hade ett mycket öppenhjärtigt samtal som skedde under någon form av outtalat förtroende. I 1 timme och 10 minuter. Men blev det för öppenhjärtligt? Hon var i alla fall tvungen att gå på toaletten. Nu var det också läge för en kopp kaffe. Jag följde med och väntade utanför serveringen. Sedan skulle tillagningen av middagen ta vid hemma hos mig.

Det sista jag sa till henne var att kolla nu noga så att det är en kjol på skylten utanför toaletten, så du inte går fel. Hon skrattade hjärtligt samtidigt som hon gick ner för trappan. Sedan dess har jag aldrig sett röken av henne. Jag tyckte dock att toalettbesöket tog lite lång tid. Vad kan gå snett på toaletten? Jo då, mycket riktigt. Hon hade smitit ut bakvägen från toaletten. Insåg just att jag hade blivit utsatt för det klassiska filmtricket. Jag hade blivit blåst. Men det kanske var lika bra att det skedde redan från början. Annars kunde det ju ha hänt varje gång hon skulle gå på toaletten resten av livet…

© Kennet Strannerklint

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren © Kennet Strannerklint, är dock oundgänglig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *