DET GÅR BRA FÖR AAARH!!!

 

Det går bra för ”AAAHR!!!”

Teaterpjäsen ”AAAHR!!!”, som vann första pris på Teaterolympiaden i Manilla år 2006, fortsätter att vandra från scen till scen. Fast det är första gången i dess sjuåriga historia, som den samtidigt spelas i två olika uppsättningar, med två olika ensembler och i två olika översättningar i en och samma stad.

På Bratislavas största barnscen hade den premiär för drygt ett år sedan och den spelas fortfarande där, under namnet ”NAOZAJ : O chlapcovi, ktorý kreslil”.

AAAHR!!! gick under namnet VTÁKOVINY på Teater LAB. Se gärna http://www.youtube.com/watch?v=cqtqcsfqul4

”AHHHR!!!” är skriven av Vladimir Oravsky och Kurt Peter Larsen och i Sverige är den spelad än så länge ”bara” av amatörteatrar med ickeprofessionella skådespelare. Något som återigen ”bekräftar” att ingen är profet i sitt eget land. Även Oravsky-Larsens bok ”Från Astrid till Lindgren” gavs först ut i en rad andra länder, innan den publicerades i Sverige.

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *