DEN ENA HANDEN VET INTE VAD DEN ANDRA GÖR

I sin strävan att knyta kunder närmare till sig har FOREX Bank nyligen kommit med ett mycket gammalt men för dem nytt, utspel. Så här presenteras det: ”Privileged Member Card är FOREX Förmånskort som är exklusivt framtaget för dig som är frekvent kund på FOREX Bank. Som innehavare av förmånskortet får du bl a bättre kurs vid köp av utländsk valuta eller andra attraktiva erbjudanden från oss och våra samarbetspartners… Med FOREX Förmånskort får du rabatterad växelkurs och växlar tillbaka din utländska valuta utan avgift.”

I början av april 2016, dock inte den första, uppsökte jag FOREX Banks kontor på Västra Storgatan i Jönköping och ansökte om Förmånskortet ”Privileged Member Card”. En trevlig och tjänstvillig Forexanställd upplyste mig om att jag måste ha missuppfattat något, eftersom ett sådant kort inte är framtaget, med andra ord, det existerar ej. Och för att undanröja min skeptiska blick, frågade hen sina kollegor, som bekräftade detta. ”Om du har Forex gula betal- och kreditkort, då får du automatiskt samtliga förmåner som FOREX Bank har att erbjuda”, informerade hen mig. ”Något annat förmånskort har vi som sagt inte.”

Jag mejlade till ”Malmö Aviations/

Hej,

Jag fick veta att som ”Privileged Member” hos FOREX är jag berättigad till ”rabatt/förmån i förmånsprogrammet FPMC” hos Forex samarbetspartner.

Då Malmö Aviation är Forex samarbetspartner, undrar jag hur stor rabatt eller vilken annan förmån kan jag förvänta mig att erhålla hos er.

Tack på förhand

Med vänlig hälsning

Vladimir Oravsky

Svaret lät inte vänta på sig:

”Hej Vladimir,

Tack för ditt mail. Vi har i nuläget inget avtal med Forex om rabatterade priser tyvärr. Detta avtal avslutades för ca 1 år sedan.

Men om du har ett ica kort eller IKEA kort så har vi rabbaterade priser via dem.

Ha en fortsatt bra dag.

Med vänliga hälsningar,

Lena Bergåker

Bokningsagent”

 

Vilka är FOREX Bank samarbetspartners?

Fråga: Vilka är FOREX Bank samarbetspartners?

Svar: FOREX Bank verkar inte ha några samarbetspartners. Även om de påstår annat.

På FOREX Banks webbplats kan man läsa följande: ”Våra samarbetspartners: Malmö Aviations.”

Eftersom substantivet ”samarbetspartner” anges i pluralis, kan man anta att FOREX Bank hoppas på att knyta till sig fler samarbetspartners än den enda som de själva pekar ut.

Men hur förhåller det sig med det samarbetspartnerskapet mellan FOREX Bank och Malmö Aviations egentligen?

Så här beskriver Wikipedia Malmö Aviation på länken https://sv.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6_Aviation:

”Malmö Aviation var ett svenskt flygbolag med inriktning på affärsresor. Det bedrev såväl reguljärtrafik som charter. 29 februari 2016 bildade Braathens Regional ett gemensamt flygbolag tillsammans med Sverigeflyg och Malmö Aviation under namnet BRA.”

Med andra och färre ord:

Malmö Aviation existerar inte längre, och därmed har troligen samarbetet mellan MA och FOREX Bank upphört. Men FOREX Bank fortsätter att stoltsera med fjädrar som FOREX Bank inte verkar ha rätt att låna längre.

Det är inte så att BRA (Braathens Regional Airlines) inte samarbetar med andra företag, verkligen inte. BRA samarbetar med Europeiska ERV, Happy Homes, Lounge, Flygbussarna, Restaurang Forno Romano på Bromma Airport, Stockholm Meeting Selection, Mornington Hotel Group, Elite Hotels, Nextory, Moderna Museet, MatHem, Svenska Mässan, Nordic Wellness, Duni, Hotel Kung Carl, Europcar. Och så ICA och IKEA. Punkt slut. Varken flera eller färre. I BRA:s lista över samarbetspartners finnes ingen FOREX Bank, inte ens en enda Forexbutik trots att sådana finns på flera flygplatser. Så förhåller det sig, så är det.

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *