HERENCO SÄLJER JÖNKÖPINGS POSTEN

Publicerat 1 april: Herenco säljer Jönköpings-Posten

Den länge planerade försäljningen av Jönköpings-Posten är nu äntligen ett faktum, enligt än så länge obekräftade uppgifter.

Koncernen Herenco aktiebolag som ägs av familjen Hamrin säljer Jönköpings-Posten till Jönköpingskonkurrenten Jmini.

Köpesumman är inte offentlig, men för att Jmini skulle kunna finansiera affären, var Jminiledningen tvungen att hitta en medfinansiär. Det blev ICA MAXI, också den från Jönköping.

Sammanslagningen Jönköpings-Posten med Jmini kommer att få ett nytt namn: JMaxi, och ICA Maxis butikschef Oskar Henningsson kommer att vara JMaxis vd. Chefredaktören blir som väntat Krister Leimola.

Jönköpings-Postens kulturredaktion upplöses, men samtliga fick erbjudande om jobb på ICA MAXIS lager.

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *