LENIN

Den 21 januari 1924 dog Volodja (Vladimir) Iljitj Lenin, ordförande i Folkkommissariernas Råd, bara 53 år gammal.

Jag minns att i Tjeckoslovakien tvingades jag och mina skolkamrater att årligen besöka Leninmuseet. Det var inte någon rolig upplevelse, även om Lenin hade ett dokumenterat spännande liv som lätt skulle fängsla även dagens aktionskrävande biopublik. Lenin var som bekant grundare av leninismen och ledaren för bolsjevikpartiet och ordförande i Folkkommissariernas råd i Ryska SFSR, och allt detta var knappast uppdrag som gick att genomföra liggandes under en palm med en kyld drink i handen. Dessutom var han intellektuellt skarp och erkänt duktig i latin och grekiska.

Anledningen till att vi inte tyckte om dessa förelagda museibesök var att på det officiella museet omvandlades den levande och synnerligen aktiva människan Lenin, till ett dött och grundligt avkönat museiföremål.

Den officiella Lenin-doktrinens dockförare, lyckades skära bort Lenins könsorgan och avlägsna samtliga damer från hans omgivning – förutom

1/ hans mor Maria Aleksandrovna Blank, naturligtvis, eftersom varje Jesus, och därmed även en kommunistisk sådan, måste ha en mor,

2/ Fanny Kaplan, kvinnan som sköt Lenin, naturligtvis, eftersom varje Jesus, och därmed även en kommunistisk dito, måste ha en Pontius Pilatus, och så klart

3/ Nadezjda Konstantinovna Krupskaja, Lenins hustru, eftersom varje Jesus, även en kommunistisk, måste ha en Maria Magdalena.

Liksom det inte var Pilatus som dömde Jesus till döden, vara det inte heller Kaplans kulor som dödade Lenin, utan det var hans egen pitt som förorsakade hans plågsamma och utdragna död.

Att Lenin dog av syfilis är det ingen tvekan om idag och det vore inkorrekt att tro att det fatala angreppet på hans hjärna som kostade honom livet, initierades av något annat, än att han doppade sin pilskteleskopiska penna i en och annan oren källa.

”Kamrater! Upproret bland de fem kulak-distrikten måste slås ned utan förskoning. Det ligger i revolutionens intresse, då det sista avgörande slaget mot kulakerna pågår överallt. Vi måste statuera ett exempel.

1/ Ni skall hänga (och häng dem så att folk ser det) minst hundra beryktade kulaker, rika och blodsugare.

2/ Offentliggör deras namn.

3/ Konfiskera all deras säd.

4/ Avrätta gisslan i enlighet med gårdagens telegram.

Utför detta på sådant sätt att folk i en omkrets av hundratals mil kan se, darra, inse och skandera: låt oss kväva och strypa de blodtörstiga kulakerna.

Telegrafera att ni har mottagit anvisningarna och effektuerat dem.

Hälsningar, Lenin.

P.S. Använd era mest hårdföra män för detta.”

Så lyder det telegram som Lenin den 11 augusti 1918 lät telegrafera till de kommunistiska ledarna

1/ Evhenia Bohdanivna Bosch, vid den tiden mest känd som folkkommissarie för Ukraina 1917-1918 och därmed även Ukrainas statschef,

2/ Vassilij Kurajev, den sovjetiska Penza oblasts ordförande och

3/ Alexander Minkin, ordförande för Penza oblasts beslutsfattande församling.

När Lenin skrev ”använd era mest hårdföra män för detta”, måste han ha tänkt på att mannen Kurajev var en vekling, som menade att kulakupproret skulle kunna stävjas med upplysningskampanjer. Kvinnan Evhenia Bosch däremot, förespråkade redan från upprorets början att militärer borde sättas in och snabbmassavrättningar borde exekveras.

Volodja, Du har utan tvekan påverkat världshistorien och tro mig, att vi till dags dato tänker på dig. Men vi saknar dig ej.

Lenings hängningsorder

© Vladimir Oravsky

Detta material får delvis eller i sin helhet kopieras eller på annat vis reproduceras, elektroniskt, mekaniskt, analogt och digitalt, eller genom tankeöverföring eller på annat outforskat vis, på papper, plast, band eller annan känd eller framtida substans, i blindskrift, i ljud- eller bildform; den får även musiksättas, dramatiseras, filmas, videoseras, animeras eller omvandlas till balett, mimföreställning eller sångspel, oratorium eller opera. Den får även användas i reklamsammanhang, i förbindelse med agitation och propaganda. En skriftlig överenskommelse rörande det ovannämnda med rättighetsinnehavaren (© Vladimir Oravsky) är dock oundgänglig. Vladimir Oravskys åsikter och uttryck, vare sig det är fiktion eller fakta, måste inte nödvändigtvis delas av Strannerklint Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *